Wat is channelsampling?

Channelsampling is ons specialisme en één van de meest krachtige instrumenten van fieldmarketing als het gaat om één op één contact met de doelgroep in uw promotie strategie. Wanneer de beoogde doelgroep duidelijk kan worden gesegmenteerd, heeft channelsampling een grote meerwaarde als het gaat om samplingmethoden. Binnen een bepaald kanaal of netwerk is de gezochte doelgroep 100% aanwezig en deze specifieke doelgroep wordt door ons in een voor hun vertrouwde omgeving benaderd, waardoor deze groep meer ontvankelijk is voor een merkactivatie of productpromotie dan tijdens menig reguliere samplingactie.

De netwerken/kanalen en doelgroepen
Bij Channelsampling worden de samples verspreid via een specifiek ‘kanaal’. Hierbij kun je onder andere denken aan retailketens op het gebied van: dames, heren- en kindermode, fitness/wellnesbranche, autowasstraten, vakantieparken, autorijscholen, gameshops, sportwinkels, etc. Maar ook hebben we een aantal kanalen opgebouwd waaronder zelfstandige high end fashion stores, luxe designmeubel winkels en/of extreme sportstores. Op deze wijze kunnen we zeer specifieke doelgroepen bereiken. Denk daarbij o.a. aan automobilisten, fietsers, gezinnen tijdens de vakantie, watersporters, wandelaars, 55+ers, kampeerders, jongeren, etc. 

De meer dan 100 netwerken en kanalen waar wij al jarenlang samplingacties uitvoeren zijn speciaal geselecteerd vanwege de mogelijkheid om hier, één op één de consument te kunnen bereiken.

Iedere specifieke doelgroep kunnen wij via een bepaald kanaal met een gegarandeerd aantal bezoekers bereiken, dus 'no waste'!   

Actie ondersteuning (o.a. social media, nieuwsbrieven, DATA verzamelen)
Bij iedere actie kunnen wij niet alleen via de geselecteerde kanalen of webshops een sample en/of voucher aan de klant overhandigen, maar ook de websites, nieuwsbrieve en social media van de verschillende kanalen kunnen we inschakelen. Daarnaast kunnen wij mobiele campagnes inzetten voor het verzamelen van data.

Feedback
Doordat de doelgroep wordt benaderd door personeel dat nauw betrokken is bij het desbetreffende kanaal en vaak persoonlijk bekend is met de doelgroep schept dat vertrouwen bij de klant. Hierdoor kunnen wij ook goede feedback verzamelen over de promotionele acties. 

Lage kosten per contact
Door effectief gebruik te maken van de betreffende kanalen, door onze eigen opslag en distributie, zijn de kosten voor channelsampling en merkactivaties relatief laag. 

Wij beschikken over ruim 100 representatieve koelingen die (branded) ingezet kunnen worden voor acties met gekoelde frisdranken of zuivelproducten.

Voorbeelden/rapportages van acties zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Vraag onze speciale infosheets aan over de kanalen, doelgroepen, bereik en de vele mogelijkheden!
Neem contact op via telefoonnummer: +31 (0) 6 53 50 17 12 of via email: info@geemarketing.nl.

Home Channel sampling